26 Feb 2009

Hejhej!

Idag var jag hos Malin på dan och myste med henne och små tjejerna. Det var ur mysigt:) Sen åkte jag till stallet och gav mig ner till ridhuset för ett pass med dressyrsadeln. Emelie longerade Bella. gesa var taggad i början, men varvade ner efter en stund. Gjorde mkt öppnor, några små slutor och ett par skänkelvikningar. Vissa riktigt bra, men vissa så vill hon forcera och springa igenom... Men det är ju typiskt unghäst allt kan inte gå bra. Några galopppfattningar på slutet, hyffsade faktiskt men nån bock han vi ju med:) men inget farligt, bara bus.
När vi skulle gå hem öppnade jag och Gesa manegedörren för första ggn själva duktiga tjtejen! Men bella var inte lika snäll, när Emelle skulle hoppa upp barbacka så hann hon inte mer än upp innan Belle for ivåg som en bronkosaorie så E flög av. Men hon tog sig upp igen och B slängde av henne igen! Hemska Bella, nu fick Emelie så ont att hon inte klarade att försöka igen. Så Bella låg inte på plus denna dagen. Men sånt är livet med hästar...

Ha det gott

Jenny

25 Feb 2009

Halloj!

Idag blev det en pysseldag i stallet, det var så halt på vägarna att det inte kändes  bra att rida ut, och ridhuset är ju bokat för hoppträningar på onsdag kvällar. Så vi fick bara borsta och mysa med dom idag. Hon har börjat fälla ordentligt nu, kunde dra massa päls idag. Så alltså inget spännande idag på häst fronten. Tenor har fortfarande ont...
Slänger in en bild på Tenor i sitt nya vintertäcke som köptes på mässan. Fina Tenor:)

Ha de gott!

Jenny

24 Feb 2009

Hejhej!

Stallmorgon idag, fodrade och släppte ut. Sen kom mor upp och vi mockade och fixade. Vi stormockade lösdriften och lade in ny torv och nytt spån till grabbarna mysigt :) 
Idag tog jag på longringsgjorden på Gesa och vi gav oss ner till ridhuset. Väl där så var det 2 st unghästar från grannstallet där, så vi fick vänta en stund innan vi kunde gå in, men G stog snällt stilla och väntade idag, duktiga tjejen!
Vi körde ca 20 min sen och on var riktigt duktig hela tiden. Lång och låg fick vi till på ett bra sätt.
Avslutade stallmorgonen med en semlefika som mamma fixat innan hon kom upp*mums* sen bar det av hem vid 11.45. Puh är lite trött nu, ska vila lite sen blir det middag med jobbarkompisarna på la Copita i kväll..... ingen dålig dag!

Ha det gott!

Jenny