Vaccinerat!!

Japp nu är hon vaccinerad, det blev bara A2:an i dag. Nästa blir i April och det är botulismen då. Kollade benet igen nu när vi körde på lite tuffare idag och det såg kanonfint ut mkt bättre =) nu ser det helt normalt ut, så motion är nog bästa medicin i detta fallet. Det var ju det förra året när gallan blev kollad. Så det kan nog vara lite foderrellaterat med. Jag har ju ändrat lite i foderstaten. Men håller nere på havren nu hon får bara 2 dl.
 
Jo måste ju skryta lite med, när veterinären kom till Gesa så sa han " åh här är ju den otroligt söta hästen en riktig sagohäst" det värmer mattes hjärta! Men han har alltid sagt att han gillar henne, lite extra kul när han varit i Österrike på fohlenhof flera gånger och tittat på haflingerna! Så han vet hur dom ska se ut =)
Nog mallat nu =) Nu ser jag fram emot morgondagens träning, ska bli så kul!! Hoppas vi överlever denna ggn med.... Hihi, näe det går säkert bra.

Sov gott vänner!

Jenny
  

Tisdag o Onsdag 29-30 September

Ridit, klippt, stallmorgon och tömmkörning!!

Ja, igår hämtade jag Emelie och vi skyndade oss till stallet för att hinna rida en stund innan jag skulle klippa Jazette. Vi red en stund på banan, och jag jobbade mest i skritten, tog några travsteg och hon kändes ok!
Menjag tog det lungt en dag till för att se hur hon reagerade.
Sen klippte jag J och hon var så duktig! Stog så stilla så. Sen bar det av hemåt och jag orkade inte blogga.
Jo glömde säga att jag besiktigade bilen igår med, och den gick igenom med mkt väl godkänd =) skönt!!

I dag hade jag stallmorgon, det var frost men fint väder solen sken, så härligt! Idag hade alla frukosthö och imorn börjar vi med middagshö. Det blir nog uppskattat =)
Sen mockade jag till B o G och gjorde hö till allihopa. Sen var det dax att ta in Gesa och göra iordning henne för ett pass med tömmar. Tänkte att jag ville se lite hur hon rör sig på volten.
 Hon var pigg som en mört, ville bara springa och kom inte riktigt till ro som hon brukar, men det är klart har man inte fått göra nått annat än skritta på en vecka så blir man lite sprallig! Tyckte att hon såg bra ut faktiskt ingen hälta, så skönt att det är ok nu =)
 Så jag kommer vara med på träningen imorn och så tar jag det lite lugnt bara. Både hon och jag tyckte ju det var så otroligt kul förra gången.
Ikväll ska vi vaccinera, L.B kommer vid 18-19 nån gång. Så det blir en vända till till stallet.
Hinner inte klippa innan helgen så hon får klara sig tills på Lördag.

Några små mysbider på Gesa från igår och imorse.

//Jenny

Måndag 28 September!

Where baack!!

Japp idag red jag igen, Gesa var mkt bättre i hasen och hon kändes jätte fräsch! Pigg som en mört och stor i skritten. Hon klev på med riktiga älgakliv =) Det blåste ordentligt idag med, men hon var så duktig. Jag och Emelie red lövåsen i skritt. En riktigt kul tur med massa tjat och skratt. Är sjukt kul att bara sitta och åka häst och tjata och flamsa ibland =) Emelie du är bäst!! Jag mår så bra när jag får skratta med dig!
Imorn så får vi se vad vi hittar på, ska klippa Jazette kl 17.
Får se om Gesa får bli klippt i veckan med....

Kram på er!

Jenny