Klättrat igen, men med sällskap!!

Vaknade vid 12 idag efter att ha jobbat i natt, sådär när man vaknar så tidigt.... Men det går ju bra när man jobbat en natt och inte ska jobba igen. Emelie hörde av sig och jag hämtade henne i stan och så stack vi till stallet. Jossan kom oxå upp och hörde om jag ville hänga med en sväng ut, och det gjorde jag ju mer än gärna =)
Så kul att rida med sällskap! Vi red samma tur som jag red igår fast med 2 varv i klätterbacken! Så dom fick kämpa på bra våra fina pållar! Milas och Gesa går bra ihop nu, kul när vi ska åka ihop på träningsläger!
Är så kul att få trevligt ridsällskap tycker jag =) Vi ska försöka sammanstråla imorn igen och försöka finrida lite =)

När jag kom hem från stallet så röjde jag lite hemma, pillade lite med tvätten. Jocke håller på med veden som ska klyvas i helgen, det blir en hel del i år igen ser jag!

Imorn eller på Söndag ska jag försöka plantera några av mina krukor, sen ska jag se om man vågar sätta potatisen och lite av grönsakerna. Ska prova massa nya sorter i år, så får vi se vad vi lyckas med =) Jag är ju inte direkt känd för mina gröna fingrar..... Men man måste ju öva annars lär man sig aldrig. Och förra året så gick ju all mina projekt i hamn!

Nu blir det nog en dusch och sen ska vi kika på Talang tror jag.

En liten bild på hur det såg ut när jag planterade och pyntade förra året.

Kram Jenny

Bustur i skogen!!

Idag tänkte jag att jag skulle rida ut en sväng i skogen så G fick göra nått annat. Så jag red mot Drared och tog klätterbacken och tillbaka. Vi busgalopperade lite i nån backe och Gesa var så glad o pigg hela vägen. Hon bara studsade fram hela rundan, hur glad som helst!
Det var ju riktigt varmt i dag fast det regnade en del på dagen, det blev en så där klibbig värme. Man är inte van att det blir så kvavt varmt än.
Hon får stå naken inne inatt igen för nu ska det väl inte bli frostgrader på natten hoppas jag. Hon har ju satt sin sommarpäls nu med. Hon är blank som en spegel och sammetslen =)

Jag passade på att sola på vägen till stallet med, så gott att få lite färg.

Nu ska jag hoppa i duschen och förbereda mig för jobbet, jobbar enkelnatt i natt. Det är riktigt skönt ibland att jobba bara en natt.

Hej på er!!

Jenny

Här har vi hunnit med massor!!

Får börja med gårdagen, den var full rulle med möte på dagen och sen raka vägen till stallet för att hinna rida innan vi skulle köra spån. Vi fick sällskap av Jenny W och Yoggi ner till ridbanan. Och jag var lite nervös att hon skulle vara så spänd och ofucuserad som på sista träningen men nu var hon sitt gamla vanliga jag igen =)
Jobbade på med skänkelvikningar med övergångar trav-skritt-trav i skänkelvikningen svårt men nyttigt! Hon gör det riktigt bra nu. Sen jobbade vi med galopp och hon går bra men blev stark i högern och vill inte riktigt släppa innersidan. Men sen efter galoppen blev hon jättefin i skolorna =) Jag kunde rida öppna-förvänd sluta-sluta och bara sitta om lite så byte vi sida om vart annat, hon var super mjuk och jättelyhörd för mina hjälper på slutet!! Så kul att rida då.

Sen efter detta gav nästan hela stallet sig i väg i karavan för att hämta spån i Fagersro och det gick jättebra när alla hjälptes åt! Jobbigt men kul var det!

Jo måste ju berätta att vi fått små lamm i stallet med och dom är såååå söta! Dom bara kryllar omkring dom har fått 10-15 st nu och det ska bli uppåt 60 st sen säger dom. Tog nån bild med mobilen på dom så ni får se =)

I dag var det stallmorgon och Izza hade hunnit upp innan mig och varit så snäll att hon börjat med mina sysslor, Tack Izza!
När jag var klar med morgonsysslor så tog jag in Gesa och tog ner henne på en sväng på linan i paddoken. Hon fick gå kravlöst utan inspänning idag. Ibland kan man vara lite slö, men hon fick galoppera en hel del så hon blev lite varm ändå.

Nästa projekt för dagen var att hämta transporten på verkstan, för att sen besiktiga om den i em. Dom har bytt bromsar på den, så nu ska den väl gå igenom hoppas jag.
När jag kom hem så backade jag in den på våran parkering utan några problem alls helt rakt, är lite stolt över mig själv faktiskt =) jag kan backa om jag bara vill!

Nu ska jag snart hänga upp mina lakan som åkte i tvätten när jag kom hem. Så skönt att se botten på tvättkorgen! Fattar inte hur mkt tvätt vi gör åt, vi är ju bara 2.....

Jo, ska oxå passa på att visa nån bild på hur fin min nya matta som jag fått av Mormor blev!! Jättefin är den!
Tack Mormor för mattan den passade perfekt!!


Och så lite söta lamm!!

Kram Jenny