Härlig uteritt!

Var uppe själv på dagen idag, och det var mysigt och bara larva runt lite själv. Tog in hästen som kom i trav till mig idag. Sen borstade jag länge och bara mysde med henne.
Vi begav oss fullt påpälsade uti skogen och i solen, så fint det är nu! Vi tog rundan upp bakom runt Eveline. En jättemysig tur med en massa pulsande i djup snö och en rejäl snögalopp =) Både hon och jag behövde nog komma ut iskogen lite det var nog nån vecka sen sist.... Har blivit lite mkt träning och trimmning det senaste.
Hon fick gå ut en stund till efteråt, dom fick äta em mat ute idag.

Nu blir det Tacos och sen jobba!

Kram Jenny

Hopptränat och nästan åkt av!!!

Ja igår hängde jag löst 2 ggr =) Vi hade en rolig hoppträning som vanligt för Victoria. Vi börjad med travbommar i olika formationer. Sen lite travhoppning på olika linjer, sen lite trav- galopp- travövningar så vi fick träna på massa övergångar. Allt detta gick kanon!
Men sen skulle vi ge oss på en 3 kombination med 1 galppsprång emellan alla, det började med att Emelie flög av. Sen när jag och Gesa skulle prova då var hon superladdad och jag satt och höll emot för mkt antagligen, så hon tvekar men hoppar stillastående. Då blir jag lite ur balans, sen hisshoppar hon nästa utan fart och då blev det ju inte bättre direkt för mig. Men jag satt kvar och vi klev i sista hindret. PÅt igen,tvekar igen och hisshoppar och viker åt sidan, då hänger Jenny på sidan av hästen =) Men på nått mirakulöst vis lyckas jag häva mig tillbaka i sadeln. Detta upprepas en gång till.... Sen lägger V ner oxern i mitten till ett litet räcke och då kommer vi över.
Sen hoppar vi åt andra hållet och då gick det jättebra! Men fy vad jag hatar att hänga löst! Jag är ju inte 15 år längre och då vill man inte gärna åka av alltså.
Sen var det dags att göra en bana av alla hinder inkl 3-kombinationen och det gick kanonbra!!! Hon bara flög över alla hinder. Yes vi var tillbaka!!!
Vi avslutade med att hoppa ett räcke som var lite högre kanske hela 70-80 cm =) Hahaha stort för oss i denna hoppgruppen!! Och detta sista språng blev vårat bästa, jag gasade som fasen och hon bara flög över!! Så härligt var det!
Så även om jag hade en nära marken upplevelse eller 2 så var det ett kul pass =)

Kram jenny

Ibland vill jag vara man!!

Jag vill varna känsliga läsare för detta inlägg....
I dag känner jag att hade jag varit man så hade jag nog kännt annorlunda än vad jag gör idag som kvinna. Allt började med att jag sov för lite som vanligt just nu när jag jobbar, sen kom jag till stallet och min häst hade dragit ut 2 pinnar ur fönstergallret, *suck*. Inte alltid kul med energisk och mkt påhittig häst.
Sen fick det ju bli ridhusridning då det var snöstorm ute. Och vi var ju inte ensamma där utan vi var 5 st + full hinderpark framme. Och ni som känner oss vet att hinder och mkt hästar inte är Gesas starka sida. Hon var mkt bättre innan våran vila, då fixade hon det mesta som hände utan problem. Men nu har hon ju glömt av hur man uppför sig igen verkar det som. Så hon hoppar, skuttar, grymtar och blir hur spänd som helst i ridhuset när det är hinder och mkt rörelse.
Så det hela resulterade i att jag tappade kontrollen för 3 min och blev skogstokig och ryckte och skrek på henne. Jag hatar att göra nått sånt det är inte ok, och jag brukar ha mkt tålamod med mina hästar. Men idag så kände jag bara att nu FÅR DET RÄCKA!!!!! Hon är ju jäkligt hård min häst och hon tålde det säkert. Men det stör mig att jag inte kan kontrollera mina handlingar. Nu i efterhand så borde jag nog inte ridit, för jag har inte sovit mer än 8 timmar på 2 ½ dygn och så är mensen i antågande. Och det är just detta jag menar. Varför blir jag en galen lipande tjurkärring ibland vid mens..... Varför kan man inte kontrollera dessa jävla hormoner??? Att inte veta varför man gör saker gör mig galen. Jag grät hela vägen hem i bilen utan att veta riktigt varför, var bara helt slut och orken finns inte. Sömnbrist + hormoner ingen bra kombination.

Jo, alltså när jag kom tillbaka från ridhuset så var jag sur på min häst och beslutade mig för att hon skulle få straffarbete på ängen i en kvart med. Sagt och gjort på med longergjord och ut i den knähöga snön och lät henne galoppera i 15 min utan uppehåll i 50 cm djup snö. TRor ni hon ger sig?? Inte Gesa inte hon springer så glatt på trots att hon svettas och flåsar bra tillslut. Detta är ju egentligen detta jag gillar med henna att hon alltid vill jobba och att hon är pigg och glad. Men i dag hade jag gärna sett att hon blivit lite spakare.... Men hon var ganska nöjd efteråt i stallet.

Ja, nu har jag bekännt mina synder och gnällt mer än vad som är brukligt. Men imorn blir det ny tag, stallmorgon och hoppträning på kvällen. Vi får väl se hur det går. Får hoppas jag är mer i balans imorn =)

Ha det gott!

Den galna psykobitchen