Lägesrapport!!

Har som sagt hänt en hel del på Gesafronten, har hunnit med 3 besök på Ale hästklinik och första besöket gjorde dom en grundlig koll med böjprov och röntgen av hovarna. Och ingen reaktion på böjproven och inget direkt på röntgen... men hon har otroligt tunna hovväggar och sulor som vi redan vet. Så dom rensade upp hovarna från rötan och kortade av tån mkt, och satte sen på classic roller skor med en vet pack sula (silikonsula ) Fick åka hem med ordination vila en vecka sen skritta i 3 veckor innan återbesök. Glada åkte vi hem!
Men säg den lycka som varar, på kvällen så började hon ömma ordetligt i hovarna och dagen efter ringde jag till Ale och fick prata med vetrinären och hon sa kom hit!
Så det var bara att lasta en ledsen Gesa igen =( tur att man har världens snällaste häst ♥ Hon stod som ett ljus genom rusningstrafik och kö genom Tingstadstunneln =) Fina häst!!! Väl där så fick vi visa henne och dom drog av skon höger fram som var ömast. Hon blev blockhalt..... Stackars Gesa ville inte sätta ner foten och 2 hovisar kollade och klämde samt vet. Dom såga att några sömmar satt lite illa och strålen var stor och hovarna små =( Så dom beslutade att gipsa henne och sätta på mjuka sulor för att göra det lättare och gå. Det gjorde det bättre ivf men hon hade ont! Gipsade den andra med och hem med ordination boxvila och återbesök 5 dager senare. Så Gesa fick en lite straffhage i hagen som hon står i när det är torrt ute, men som ni märkt har det regnat en hel del så hon har stått inne flera dagar... Men hon uppför sig perfekt och är helt cool, är så imponerad och stolt över henne! Trodde inte hon skulle stå så fint inne själv hela dagarna utan sällskap. Vi har slagit gräs till henne varje dag för att hon ska hålla igång magen med gräs och att hovarna ska få näring och kunna växa. Så hon har det så bra hon kan här med mat 5 ggr och dagen och mockning minst 3 ggr om dagen =)
 
Återbesök igen i Onsdags, snälla mamma åker med varje gång som moraliskt stöd och sällskap ♥ Gesa går på igen så snällt trots ösregn och allt. Vi åkte ju när det regnade så mkt och resan dit är ju lite kämpig med massa vägarbeten... Men måste säga att det går fantastiskt bra att köra trailer nu rakt igenom Gbg med häst och allt!! Stolt över både mig och hästen som åker så fint i storstaden =) Så får se det som åkträning för Gesa (tänk positivt )
Väl där hade vi tur och kom in direkt 45 min innan vår tid! Mkt bra service har vi fått varje gång och samma vetrinär hela tiden, skönt! Gesa uppför sig så himla fint när hon är där lugn, snäll och med massa tålamod med röntgen och massa hålla upp hoven.... Alla där är impade av hur snäll hon är =)
 Dom tog av gipsen efter att vi kollat hur hon gick och dom ville se om det ev var nån böld ev. Men dom kan inte hitta nån, och nu var vänster hov ömmare.... Men hon är mkt bättre!
Gips på igen och hem i 1½ vecka till på boxvila och sen tillbaka, och är hon ren då ska vi försöka limma på skor om det inte går att spika än. Spännande värre kan man säga.
Så här är vi nu kan man säga.... Gesa mår bra och går bättre och bättre, håller humöret upp och idag fick hon vara ute hela dagen i sin lilla hage.
 
Idag hade jag Mia och Molly här på fika, jättemysig dag i solen!! Skönt att får prata av sig lite =)
Sen red jag Gringo åt Emelie ihop med mamma och Bella, lugn tur runt Eric. Kul!
 
Har fotat med mobilen tyvärr och har inte dom bilderna på Gesa i gips ocH med sina små fötter. Men fick en med kameran med Gesa i hovslagarrummet på Ale, måste även säga att det är en riktigt trevlig klinik med härligt personlig personal och fin miljö!!
 
 
FINA TJEJEN som väntar på hovis snällt!
 
Ja det var lite om detta, jag är fattig nu med det får det vara värt om hon blir bra!
 
I helgen blir det grillfest i Gesebol och alla min goa syskon kommer och Malins små tjejer kommer oxå med ♥ Så det ser vi fram emot!
 
Kram på er!
 
Jenny

Sötaste filmen ever!!!

Här kämpar vi på med Gesa som nu har gips på båda framhovarna =( Orkar inte skriva allt nu ska på återbesök imorn igen så då får ni mer info. Jag jobbar hela tiden just nu så jag har inte hunnit blogga. Men hittade denna underbart söta film på Lilla Baue en miniatyr föliskille som gillar att leka! Ni bara måste kolla, man blir helt sjuk så söt som han är!!
Ha det gott alla så länge, så återkommer jag med mer info om Gesa, det är inte så illa som det låter....

Filmen: http://www.youtube.com/watch?v=MWjKc4VTNTw

Kram Jenny

Sommarhästar =)

Igår körde vi hit alla våra 3 pållar så nu har sommaren börjat på riktigt!! Alla 3 åkte fint hit tjejerna  ihop och Gringo sist. Gesa hade dessvärre tappat den skon som hängde lite löst =( Så nu är det easyboots som gäller till tisdag när vi ska till Ale. Så dom får sova inne på nätterna några dagar nu så Gesa får vila foten lite. Men ingen var ju gladare än dom igår kväll när vi gick för att ta in dom =) Dom är riktiga innegrisar våra hästar..... Älskar att sova inne!

Vi har bestämmt att Bella ska få gå med en betesreducerare på dagarna nu ett tag då hon blivit lite väl tjock det sista.... Inte lätt och var haflinger och lite till åren =( Men Emelie ska köpa en idag så ska vi pröva att ha den ett par timmar och se vad hon tycker. Hoppas hon tycker det är ok så hon kan klara sommaren utan problem =)

Lite bilder på hästarna igår direkt när dom kom, inget spring alls dom kände sig hemma direkt. Nöjda och glada gick dom runt och kollade runt ägorna =)Härligt att alltid kunna se dom nu ♥

Igår så bakade jag  egen pissa med mozarella, parmesan, parmaskinka, salami, oliver och en god pesto på toppen och den blev så god!! Gjorde en egen god tomatsås som fick koka långe och mums så gott det var!!
Vi kollade på en film med Water for Elephants såå fin och bra film!! Kan jag rekomendera verkligen =)

Bild på pizzan, är godare än den ser ut på bilden =)Ikväll blir det grill hos mamma med jobbarkompisarna, det ser jag fram emot!!

Kram jenny