Lägesrapport!!

Har som sagt hänt en hel del på Gesafronten, har hunnit med 3 besök på Ale hästklinik och första besöket gjorde dom en grundlig koll med böjprov och röntgen av hovarna. Och ingen reaktion på böjproven och inget direkt på röntgen... men hon har otroligt tunna hovväggar och sulor som vi redan vet. Så dom rensade upp hovarna från rötan och kortade av tån mkt, och satte sen på classic roller skor med en vet pack sula (silikonsula ) Fick åka hem med ordination vila en vecka sen skritta i 3 veckor innan återbesök. Glada åkte vi hem!
Men säg den lycka som varar, på kvällen så började hon ömma ordetligt i hovarna och dagen efter ringde jag till Ale och fick prata med vetrinären och hon sa kom hit!
Så det var bara att lasta en ledsen Gesa igen =( tur att man har världens snällaste häst ♥ Hon stod som ett ljus genom rusningstrafik och kö genom Tingstadstunneln =) Fina häst!!! Väl där så fick vi visa henne och dom drog av skon höger fram som var ömast. Hon blev blockhalt..... Stackars Gesa ville inte sätta ner foten och 2 hovisar kollade och klämde samt vet. Dom såga att några sömmar satt lite illa och strålen var stor och hovarna små =( Så dom beslutade att gipsa henne och sätta på mjuka sulor för att göra det lättare och gå. Det gjorde det bättre ivf men hon hade ont! Gipsade den andra med och hem med ordination boxvila och återbesök 5 dager senare. Så Gesa fick en lite straffhage i hagen som hon står i när det är torrt ute, men som ni märkt har det regnat en hel del så hon har stått inne flera dagar... Men hon uppför sig perfekt och är helt cool, är så imponerad och stolt över henne! Trodde inte hon skulle stå så fint inne själv hela dagarna utan sällskap. Vi har slagit gräs till henne varje dag för att hon ska hålla igång magen med gräs och att hovarna ska få näring och kunna växa. Så hon har det så bra hon kan här med mat 5 ggr och dagen och mockning minst 3 ggr om dagen =)
 
Återbesök igen i Onsdags, snälla mamma åker med varje gång som moraliskt stöd och sällskap ♥ Gesa går på igen så snällt trots ösregn och allt. Vi åkte ju när det regnade så mkt och resan dit är ju lite kämpig med massa vägarbeten... Men måste säga att det går fantastiskt bra att köra trailer nu rakt igenom Gbg med häst och allt!! Stolt över både mig och hästen som åker så fint i storstaden =) Så får se det som åkträning för Gesa (tänk positivt )
Väl där hade vi tur och kom in direkt 45 min innan vår tid! Mkt bra service har vi fått varje gång och samma vetrinär hela tiden, skönt! Gesa uppför sig så himla fint när hon är där lugn, snäll och med massa tålamod med röntgen och massa hålla upp hoven.... Alla där är impade av hur snäll hon är =)
 Dom tog av gipsen efter att vi kollat hur hon gick och dom ville se om det ev var nån böld ev. Men dom kan inte hitta nån, och nu var vänster hov ömmare.... Men hon är mkt bättre!
Gips på igen och hem i 1½ vecka till på boxvila och sen tillbaka, och är hon ren då ska vi försöka limma på skor om det inte går att spika än. Spännande värre kan man säga.
Så här är vi nu kan man säga.... Gesa mår bra och går bättre och bättre, håller humöret upp och idag fick hon vara ute hela dagen i sin lilla hage.
 
Idag hade jag Mia och Molly här på fika, jättemysig dag i solen!! Skönt att får prata av sig lite =)
Sen red jag Gringo åt Emelie ihop med mamma och Bella, lugn tur runt Eric. Kul!
 
Har fotat med mobilen tyvärr och har inte dom bilderna på Gesa i gips ocH med sina små fötter. Men fick en med kameran med Gesa i hovslagarrummet på Ale, måste även säga att det är en riktigt trevlig klinik med härligt personlig personal och fin miljö!!
 
 
FINA TJEJEN som väntar på hovis snällt!
 
Ja det var lite om detta, jag är fattig nu med det får det vara värt om hon blir bra!
 
I helgen blir det grillfest i Gesebol och alla min goa syskon kommer och Malins små tjejer kommer oxå med ♥ Så det ser vi fram emot!
 
Kram på er!
 
Jenny