Överaskad virrpanna

Hat varit i stan halvadagen och handlat, sen stallet och rida. Handla mat på vägen hem, med ett blodsocker på noll.... När jag kommer hem står 8 st stora röda rosor på bordet, jag frågar förvånad varför jag fått dom? Då säger J du har väl inte glömt att vi har bröllopsdag imorn?!!! Shit det hade jag visst!! Fy vad jag skäms.... Turen har att jag hade handlat och kunde svänga ihop en god middag ikväll med entecote och gratäng och till dessert blir det creme brule, gött!!
står skylla på att jag jobbar hela tiden nu och att imorn ska jag till Ale med Gesa igen så hjärnan är inte vad den borde. Så nu firar vi en 8-årig bröllopsdag en dag för tidigt då vi inte är hemma imorn :)
Dessa fina fick jag <3


Kram Jenny

Ridhuspass helt ensama =)

Igår var ju planen att rida ner till ridhuset och köra ett pass. Gesa har ju som sagt gått alla dagar i över en vecka nu så i helgen vilar hon. Men igår körde jag ett ganska bra pass med koll av flera detaljer. Började med att trava fram i ganska friskt tempo, övergick till galoppen och även där gasade jag på riktigt på långsidorna. Ville få igång blodcirkulationen ordentligt! Blockade sen upp henne och jobbade vidare med trav och skänkelvikningar emellan kvartslinjerna, för att ha koll på yttersidan. Tog sen några långsidor med öppna,förvänd sluta och sluta övergångar. Länge sen jag gjorde denna övning med lite mer krav, Gesa kändes fin i hö varv men lite stelare i vänster, men fick ändå till ganska många fina övergångar =) Lade sen till galoppfattningar och jobbade med förvänd på 3 bågar över ridhuset. Gesa är så mkt starkare och det går bra!! Jag blir lite taggad och tänker att nu ska jag testa lite diagonalsluta för första ggn på länge och det gick ok men inte så bra som hon kunnat innan.... Men det är ju inte konstigt då jag medvetet låtit skolorna vara ett bra tag nu under hennes igångsättning. Vill inte kräva för mt av henne när hon är så ambitiös ♥
Red sen lite små serpentiner eller halva 8 m voter över medellinjen i trav, allt för att lösgöra och där blev hon fin!! Passade på att träna lite längningar i traven emellan med. På slutet red jag ner på en 20-m volt och red 4 skritt/trav övergångar med höga krav på kvalite' på vrje varv och faktiskt tror jag vi fick till en hel hög fina!! Hade F i huvudet hela tiden så jag inte slappade till =)
Som ni ser var det ett pass med många övningar och det var kul! Gesa blev inte ens svettig nu när hon är nyklippt, bara bakom öronen ♥
Skrittade hem på en mkt pigg och glad häst, känns som vi är på bra väg att komma tillbaka till vår glans dagar =)
 
Detta får bli en ren träningsrapport tror jag, så ha en bra helg folks ni som är lediga!
 
Kram Jenny

Hårolja!

Igår var jag hos frissan och klippte mig, skönt! Bokade en ny tid veckan innan Mexico för att sätta i några lösa slingor =) Pratade även om hårolja och nu hittade jag en på nätet som jag blivit tipsad om som ska vara riktigt bra! Köpte den på Bangerhead.se dom är verkligen billiga och har bra villkor (fri frakt, och faktura utan avgift ) Så snart har jag denna oljan hemma :
Ska bli spännade och se hur den är =)
Nu ska jag jobba hela helgen och motivationen är inte på topp... men det går bara man kommer dit!
Så idag ska jag rida i ridhuset tänkte jag, Gesa har ju gått varje dag i 8 dagar nu så i helgen får hon en välförtjänt 2 dagars ledighet =) Har ridit ut och longerat det sista dagarna så hon fått vila från dressyrandet efter tävlingen. Hon är fin nu och känns väldigt fräsh!
 
Jo jag var och skaffade nytt pass igår med, jösses vad är det för fel på dessa fotomaskiner! Ser ju fan inte klok ut på dom bilderna och underskriften blev som en 4-åring gjort den :-D Jaja skit i det, man visar ju inte passet ofta som tur är =)
Ska boka tid för vaccinering oxå det är i senaste laget men vi ska nog hinna.... Mkt smågrejer som ska fixas innan resan, vi har beställt massa böcker med så vi har nått att läsa på stranden! Älskar att läsa på semestern, har inte så mkt tid och ro annars.
 
Ha det gott godingar!
 
Jenny