Bildbomb

Red i paddocken för första gången på länge igår och fick mamma att fota lite med min mobil. Kom på att jag inte har några ridbilder på oss tillsammans :) Och ärligt talat har passen på banan med dressyrsadel på varit mkt få då jag först satsat på att bygga muskler och kondis och relation till Glimten. Han har ju inte riktigt fattat att det är KUL att dressyra på banan i massor och då vill jag inte sitta och nöta innan han är stark nog. Men måste säga att Ulla Håkanssons metod att dressyra i skogen verkar funka ypperligt då han har gått stora steg framåt på dessa 3 månader trots att det riktiga passen på banan inte vart mer än 5-6 st :) Så är ganska stolt faktiskt över hur långt vi kommit!! Jag har ju inte bråttom heller utan vill ha en häst som är glad och frisk och det går framför allt annat. Så vi tar oss långsamt framåt i utbildningen.
Men igår bjöd han på slutet av passet på en 8-volt i trav som var gudomlig <3 Vilken trav han har och vilka bakben!! Min fina fina kille, visst han är åh så valpig men dom där små glimtarna av vad som komma skall är fantastiska! Han har fina kvaliter min häst och nu gäller det bara att förvalta dom...
 
Planen nu under våren är att lägga in ett par pass på banan i veckan och inte rida så långa pass då han är inte är så stark i det arbetet ännu. Men vi har ju träningsläger bokat i slutet av April och då ska vi vara mera igång är planen :)
Bilderna är i blandad kvalite och jag har ju helt tappat min sits :( nu jäklar blir det träning!! Har ju inte ridit "riktigt på långt över ett halvår och fingertoppkänslan är inte så vass som det var. Jaja vi tränar oss tillsammans jag och Glimten <3
Så blunda för min sits och extremt omatchade kläder ;-) Hade inte planerat att fota :) Men Glimten var fin i fläta i 5 min innan det löste upp sig. Varför köper jag alltid så hårfagra hästar att dom inte ens går att fläta?? Han har ju ännu tjockare man än vad Gesa hade! Men fin var han en liten stund ivf <3
 
Håll till godo då med våran bebisridning :) Och kolla in hans fina bakben på alla bilder!! Han kommer bli så fin när han orkar mera!!
 
// Jenny
 

Mysig dag <3

Igår var jag i Kullastallet och hälsade på Izza och Liten, hon longerade honom och jag tittade på och filmade lite. Han är så fin!
Bilder i ridhus med mobil blir kass, och filmerna kan jag inte lägga upp här...Men en bild på honom fick jag i stallet som blev bra =)
Sen  åkte hon med till vårt stall och hälsade på Glimten. Trevligt!!
Efter detta så red jag och Mor ut runt slingan i Solen och vi galopperade och travade allt som gick, lite försiktiga fick vi vara på vissa ställen där tjärlen inte gett sig ännu. Men åh vad härligt det var!!!
Helt glad i hjärtat var jag när jag åkte hem efter ca 6 timmar i stall. Handlade på vägen hem och var väl hemma vi kl 18, och då var det dags för middag, Det blev Lasagne och Ananassallad, GOTT!!! Och sen bakade jag som sagt dom goda Vaniljrutorna, blev en jätteburk i frysen =) Perfekt!
Fördelen med Sol att man får liksom så mkt mer energi, och det gillar jag!
 
En bild på finaste utsikten när vi red <3
 
 
Nu blir det jobb i 2 nätter igen så hade de gott alla <3
 
/ Jenny

Vaniljrutor

Bakade så goda kakor igår, har fått receptet av Mor som hon hittade i Hemmets Journal =) Dom smakar lite som fluffiga vaniljhjärtan <3 mkt goda som dom är eller med lite bär och en klick grädde vid sidan. Bjuder på receptet idag.
Men först några bilder jag tog igår:
 
 

42 rutor

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Enjoy =)

//Jenny