Rabarb och Hallonkaka

Igår bakade jag en god och somrig Rabarb och Hallonkaka. Den är så himla god och enkel att göra! Tänkte bjuda på receptet här idag.
Detta recept är till en springform på 28 cm, men dubbla receptet och gör i långpanna om man vill ha mer.

3 ägg
2.25 dl strösocker 
2.25 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker 
2 späda rabarberstjälkar 
1.5 dl hallon 
Smör 
Pärlsocker 

Gör så här : 
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Rör i mjöl och vaniljsocker.
Häll i en smör och bröad form, eller täck formen med bakplåtspapper istället.
Skala och dela rabarberna I cm långa bitar och strö över kakan. Strö sen över Hallonen.
Hyvla sedan smör med en osthyvel och täck kakan.
Strö sist över pärlsocker.
Ställ in i ugnen på 175 g i 40-45 min.

Serveras svalnad som den är eller med vaniljsås eller glass :)

Kommentera här: