Hotellweekend, kalas x 2 & träning

Oj fattar inte vart tiden tar vägen.... har inte bloggat på 2 veckor tror jag. Skäms! Men det är fullt ös här och tiden räcker inte riktigt till.

Så vad har hänt då?
Jo vi har varit på en weekend på Hestraviken vårt absoluta favvo ställe ❤
Vi hade så mysigt med bubbel och skumpa innan 4 rätters middag. Och avslutade med en fantastisk frukost. Älskart!!

Sen har vi firat Elsa som fyllde 11 år. Stora fina tjejen. ❤
Kalas med tårta och häng med familjen.

Sen har jag hunnit med att träna 2 ggr tror jag sen jag skrev sist. Första träningen var det D som fick testa att rida Glimt drygt halva lektionen. Och han var så glatt överraskad över hur fin han var att rida!! Han tyckte han var så mjuk och lyhörd och med fin energi 😃 så kul att se honom rida. Trots att han är 192 cm lång!! Så lite lång såg han väl ut. Men inte alls så illa som jag trodde. Och Glimt gillade honom oxå ❤
Jag fick hoppa upp sen och vad fin han var att rida!!! Jag bara njöt! Så mkt energi och frammåtdriv. Han har verkligen börjat fatta detta med dressyr nu.

Träning nr 2 var i torsdags. Och Jag åkte själv till Bfk för första ggn. Han uppförde sig som den stjärna han är. Väldigt taggad innan avfärd dock. Helt sjövild i gången var han 😄 Men väl på trailern så står han blixt stilla.

Värmde upp och kände direkt att den fina energin vi hittat sist fanns kvar och hade ökat. Jisses vilken motor han har nu. 
D såg direkt stor skillnad. Och jag kunde inte annat än att le typ hela passet! 
Vi jobbade med skänkelvikningar i trav och dom blev riktigt fina. Sen skritt övergångar. Och sedan galoppfattningar och avbrott. Allt med ökade krav på form och energi. Och jag kunde rida och han var så fin!! 
Kan inte med ord beskriva vilken underbar känsla det var. Fick så mkt beröm av D för jobbet jag gjort med honom.

Stolt som en tupp skrittade jag av min häst. 
Måste berätta att 4 olika människor var framme och så vilken vacker häst du har och vad fint han går ❤ då blir man glad!

Hemresan gick galant och han fick gå ut i geggan igen.

Dessvärre har han blivit biten 2 ggr i strupen i hagen sista veckan. Sista ggn så var all hud och hår borta på ett stort område 😢 detta känns inte kul! Får hoppas att det inte händer igen.

Lilleman Siddy börjar landa lite och vi lär känna honom mer och mer. Han är så söt och gillar att jobba. Har inte hunnit köra honom än. Men snart hoppas jag. 

I helgen har vi firat Mammas 60 års dag och det gjorde vi med massa god mat och tårta. Och hela familjen samlad. Så mysigt att umgås alla ❤ Bara Elsa, Moa och Arvid som saknades. 
Hon har fått många roliga upplevelser att se fram emot tror jag allt.

Idag har jag varit hos Mormor och tagit en fika. Så mysigt att ha henne i stan.

Oj detta blev ett långt hoppigt inlägg... jaja nu bildbomb på allt från Hotell, kalas, träning, mat , häst, barn mm.


Nyklippt Glimt

Tiden flyger ifrån mig.... och bloggen blir lidande. 

Jag har ridit en hel del och Glimten känns så fin. 
Vi har släppt ihop hela flocken stor hästar nu med 8 st. Och allt har gått bra än så länge. Skönt! 

Siddy har oxå börjat landa lite och är mer sams med sina små kompisar. Han bossar men lite snällare nu. Och oss testar han fortfarande 😁 men han vinner ju aldrig så det ger nog med sig snart. Idag var han helt cool och nafsade eller tykade sig inte alls 💖 han mår så mkt bättre när han får jobba lite. Han är så charmig 😍

Jag klippte Glimten igår igen. 3:dje gången denna säsongen!! Herregud vad päls han hade! Blev en hel skottkärra full.
Jag klippte halva benen denna gången med. Han svettas så mkt på benen med. Han har ju typ björnpäls på bena. 
Klippte ner under knät precis så man kan linda så det ser snyggt ut.
Blev bättre än jag trodde. Han blev grå dessvärre... men så blank och mjuk som sammet.

Så nu är vi redo för torsdags träningen för Dennis på Bfk. 

Jag hade alla 3 hästarna idag. Och så hade jag städ oxå. Så åkte hemifrån kl 8 och tog stallet. Kunde dessvärre inte rida då det var såphalt. Och har ju inga broddar än.

Tog med mig Thaimat hem till lunch och så blir det matlåda till i natt med. Perfekt.

I söndags var farsdag. Och vi startade med att åka på farsdagsfrukost hos Mamma och Gert. Och dom hade gjort en helt makalös hotellfrukost!! Med allt man kunde önska. Äggröra, bacon, köttbullar, plättar, massa bröd pålägg, bär, yoghurt, nötter, kaffe, the, juice mm. Så galet gott och mysigt att umgås allihopa. Det får vi göra om!

Sen var vi hos Jockes Mamma o Pappa och där blev det er Sushi och thai mat. Gott och trevligt där med med häng med familjen. 

Bilder blir på hästarna, Glimten och Siddys första möte, Sushin, min veckobukett mm.


Siddy

Då är han här lilla Siddy en 4 årig svart shettis kille. Han är så söt att man kan knappt fatta det!! Och en liten miniatyr Glimten 😍 Dom kommer bli söta tillsammans 💝 

Han åkte hem i trailern utan problem. Ställde sig i sin box och började äta direkt. Helt cool. Han har nu släppts ihop med 3 andra minisar. Dom är så söta ihop. Lite bråk har det blivit. Men nu verkar det lugnat ner sig. Och tror Siddy kommer nog leda flocken.
Han är en självsäker kille. Och verkar inte rädd för mkt. Däremot är han lite nafsig och lite valpig. Så lite mer fostran kommer behövas innan han är perfekt till barn. 

Ska bli så kul att lära känna honom. Han är så social och kommer i hagen när man ropar 💝 

Vi hade finfrämmat av Emelie och barnen i stallet med härom dagen. 

Glimt och Jag skulle tränat i torsdags men det blev inställt. Tråkigt! Men vi red fint själva. Och han var fin!

Nu blir det lite bilder på Siddy mest. Och nån på Amanda 💝

Jag jobbar hela denna helgen så blir bara stallfix på morgonen dessa dagar.