Måndag sista Augusti =(

Stallmorgon och lånebil!

Åh, fick gå upp kl 6 idag, det är jag inte van vid.... Men det gick faktiskt bra, jag stack till Volvo först för att lämna in bilen på service+kamremsbyte *dyrt* och så fick jag en hyrbil att låna över dan en röd Renault Clio, har ju sånna på jobbet så det var inga problem att köra den.
Sen bar det av till stallet och släppte ut hästarna, sen mockade jag till Bella och Gesa gjorde iordning foder till alla våra 4. Sopade noga hela stallet, älskar när det är rent och fint!
Sen hämtade jag Gesmose och gjorde iordning henne för ett pass med tömmar i ridhuset. Hon var helt fantastisk idag med, hon gick först hela vägen ner och in i ridhuset utan nån tvekan. Sen jobbade hon som attan idag, helt fantastiskt vad vi funkar fint ihop nu. Jag kan behärska tömmarna bättre nu med, så vi kör blandat raka, böjda spår och 8-volter och vanliga volter. Och allt i en riktigt bra form och fina bakben! Tror detta kommer bli ett kanon komplement till ridningen!
Nu ska jag jobba inatt så imorn får hon vila. men det har hon förtjänat =)

// Jenny

Söndag 30 Augusti!

Jag älskar min häst! (träningsrapport)

NU har vi gjort vårat första träningspass för M våran nya tränare, och det var så kul!!! Hon är fantastiskt duktig och så himla go och trevlig på samma gång. Jag måste ha en tränare som jag kan prata med och som lyssnar. Och det verkar M vara precis en sån person. Vi fick börja med att rida i skritt och trav på volt med skänkelvikning på de öppna sidorna. Det gick faktiskt väldigt bra och Gesa var kanonfin i formen när vi väl kommit på hur vi skulle göra. Jag har nästan aldrig haft en sån härlig känsla i traven som idag =) bärig och med takt. Bara jag tänker på att inte rida för mycket som M säger, jag tenderar att vilja lite för mkt ibland och då klara Gesa inte av alla intryck. Utan bara sitta lungt och vänta ut henne om hon konstrar. I galoppen har vi ju mer jobbigt och vi fick göra en hel del övergångar där några blev bra vissa katastrof med massa bock och bus. Men det gör inget för hon är så duktig ändå! Och M sa att när hon väl får styrkan kommer hon bli superhäftig i galoppen i och med att hon har sån kraft. Hon gillade hennes utstålnning och fina gångarter. Så nu laddar vi för nästa gång. Jo måste ju säga att hon var superduktig idag trots att det var 4 andra hästar som red utöver mig och Emelie med, så det var lite mkt hästar. Och det har ju varit ett problem för G innan men inte nu. Duktiga tjejen!! Och Så måste Bella och Emelie få beröm oxå, jag har aldrig sett Bella så fin med Emelie innan, mjuk och jättefin i formen! Fina tjejer!

Detta blev långt men det är en mkt glad Jenny som skriver....

Nu ska jag mysa i soffan och imorn är det stallmorgon för första ggn i höst!

Kram Jenny

Lördag 29 Augusti!

Premiärtur och Höstbad!

Ja nu är den gjord premiären i ridhuset efter sommaruppehållet. Och min Sessa gick skitbra! Hon var som innan sommaren om inte lite bättre. Vi övade bara igenom lite grunder som formen, lite öppnor, någre skänkelvikningar och så sist galoppen. Den har vi ju fortfarande mkt jobb med och det är ju inte konstigt när vi inte kunnat träna nått på volt på hela  sommaren. Det är ju på volten hon får det jobbigt att bära sig. Men vi fick faktiskt några ganska bra varv i båda, så jag är jätteglad. Sen var hon så duktig trots att det stormade och vräkte ner regn så det vrålade i hela ridhuset, hon jobbade på jättefint trots att det kom och gick andra hästar med. Hon har verkligen mognat min dam! Hoppas detta håller i sig=)
Efteråt fick hon bada så vi fick bort all gammal flugspray och skit. Hon var så duktig och blev så fiin!! Sen fick hon stå inne och mumsa hö med fleecen på sig. Inatt ska dom få sova inne för första ggn, nu är det slut på sommaren. Så dom är nog nöjda att äntligen få komma in.
Jag putsade upp dressyrsadeln med min olja och jäklar vad fin den blev! Jo jag red med det nya dressyrtränset och hon verkade gilla det skarpt♥ Så nu blir det träning för första gången för nya tränaren imorn, ska bli spännande!

Jo och så en sak till när jag kom hem från stallet så blev det plankstek, och jäklar vad gott det är! Jag säger bara det en plankstek med kantarell eller murkelsås is the shit!!! Det är jag faktiskt grym på att göra =) Idag blev det med egenplockade kantareller och entrecote *mums* Slänger in en bild på hur den kan se ut denna var från förra sommaren. Tog ingen bild idag.

Jenny