Tandläkare, hoppat och dressyrat =)

Jag vi har hunnit med mkt sen sist. På skärtorsdagen var det ju som sagt var dags för Benny tandläkaren att komma till stallet och det var behövligt föra alla hästar som var med, så det var skönt. Han kändes otroligt kompetent och duktig! Han var supernoga och förklarade allt som var med varje häst. Kändes verkligen riktigt bra. Gesa hade vassa ramper som behövdes fixas ordentligt och Bella med. Men Gringo var det mest med =( Den stackaren hade hemska hakar och hade inte blivit fixad i munnen på länge enligt Benny, så han sa att det inte var konstigt att han var smal för han har inte kunnat äta riktigt på väldigt länge.... men nu är han fixad så fint så och det ska bli så kul att se hur fort han kommer gå upp i vikt nu och även få det lättare i ridningen. Men han är ju så snäll att han inte varit dum i ridningen trots att han haft ont säkerligen. Men Benny sa att han har ett hakbett som är medfött och att om man inte sköter det så blir det så illa. Men nu har han fått en riktig "make over" Gringo nya sadlar som passar, fixade tänder och även nya skor som ska göra att han rullar över snabbare och inte slår i tå =) Så nu har han alla chanser att bli lika fin som sin pappa Gepatits!!


Obs bilden är lånad!!

Visst är han ursnygg =)

Och Gesa hos tandläkaren:



Jag har dressyrat med Jossan 2 dagar nu och det har varit med gramanen för jag reder inte ut hennes galopp just nu... Hon är stark och massa motor, frambenen är hur fräcka som helst och det är som att sitta på en reketmotor men jag orkar inte hålla ihop den här nya lite flashigare galoppen. Men nu dag 2 kom den och jösses vad fint hon samlade sig enbart för säte och jag hade inget i handen =) Oj vad fin hon var då!! Jag hade ridit en del förvänd innan för att se om det hjälper och det gjorde det uppenbarligen =) Red skolor i trav med och där är hon ju alltid fin nu. Så jag red väl 45 min effektivt i stekande sol och damm på utebanan i dag och även i förrgår med då red vi en timma =) Men Gesa blir inte trött det är bara piloten =)

Jo igår hade vi en jättehärlig tur ute med mamma, Jossan och Emelie vi red till travbanan och den är öppen nu så vi smet in och hoppade lite små terrängskutt! Åh vad glada hästarna blev och vi med för den delen =) Riktigt kul var det och jösses vad Gesa laddade på allt jag styrde på! Gringo och Milas var med jätteglada! och till och med mamma och Bella hoppade några språng! Duktiga!

Här hemma har jag planterat lite pense'er och gjort lite fint ute och Jocke har sått i landen idag. Satte bara lite blommor i en kruka vi ytterdörren och så i mina stallådor. Ska ju sätta mkt mer sommarblommor senare.
Men jösses vilken sol och värme vi fått i Påsk man tror ju inte det är sant! Vi har varit i väg på nått varje dag hela påsken så det har varit fullt upp. Igår fyllde Emelie 19 år och vi firade henne, hon fick en jättefin brun lädergrimma och en lila ridtröja att matcha sitt lila kitt till Gringo av oss. Ska se om jag kan få en bild i veckan på hur fin han blev i grimman, om den nu passar vill säga...

Lite bilder på mina små planteringar kommer här:



Ja det får räcka för denna ggn. Nu ska jag mumsa på en nybakad hallon och båbärsmuffins som jag tog ut ur ungnen nu och sen vila lite inför att jag ska jobba. Får se hur det går då jag åkt på nått i min armbåge, blir hel kraftlös i vissa moment och har jäätont i vissa vinklar.... Men jag ska se hur det funkar inatt.

Kram på er!

Jenny