Stallmorgon och långkok!

Började med stallmorgon och släppte ut alla hästarna. Sen mockade jag till Gesa o Bella och fixade maten, sen hämtade jag Gesa och gjorde iordning henne för en skrittur. Provade Emelies sadel i dag, jag har ju tänkt att ev köpa en sån hoppsadel som hon har. En Globus clic hoppsadel, men jag är inte 100% säker om den låg perfekt. Så jag avvaktar lite så får jag se lite vad som händer måste rådfråga någon mer först. Jag har även lagt ut annons om att köpa en Albion k2 hoppsadel xw-wide i bomen. Det är ju en drömsadel men priset är för högt på en ny sadel tycker jag så ska se om man kan hitta en begagnad. Men det är inte lätt att hitta en begagnad sadel i den vida bommen. Men man kan ju alltid att prova ivf =)
 
Efter ridningen så lastade jag Gesa 2 ggr med, hon gick på så fint så utan tvekan =) trots att transporten stod lite dumt till med ett gräsdike bakom så det blev lite trixigt att gå av men det gick bra.

Jag handlade på vägen hem och köpte rimmad oxbringa som jag sen kokade i 2½ timma och gjorde pepparrotsås och tog upp potatis och morötter ur vårt land. Sååå gott blev det. Jag tog lite bilder på mina fina brytbönsplantor som är över 2 m höga nu och dom blommar massor. Det kommer även små bönor nu så snart kommer dom bli stora vackra lila bönor, gott! Tog bild på mina amerikanska blåbär som börkar skiffta lite mot blått i topparna nu. Ska bli så gott att äta dom sen.

Här kommer lite bilder på bönor, blåbär och mina morötter.

Hej hopp.

Jenny

Träningspremiären klar!!!

Jobba, jobba, jobba känns det som nu.... Men nu är jag ledig imorn och då har jag stallmorgon. Så det blir en tur ut i skogen för första ggn sen vi flyttade tillbaka =)

Jo, jag har ju ridit på banan en gång till sen sist jag skrev och igår vilade hon då jag var emellan nätter. Och idag var det då dax för träning för Malin för första ggn sen träningshelgen i Maj =) Tror ni vi kände oss lite ringrostiga hihihi det var vi men inte så farligt som vi trodde ändå!
Jag blev imponerad av min tjej när hon snällt bara klev på till Lindas manege över verkstaden och upp på vägen utan problem, och andra hästar gnäggade på oss i dag och hon svarade inte  alls =) Duktiga tjejen! Väl i ridhuset så var 2 andra där i början men dom gick efter 10 min och det tog Gesa riktigt bra, gnäggade en gång men sen måste det ju sägas att hon hade ju en otroligt snygg haflinger som sällskap i övre halvan av ridhuset =) Mmm det fanns nämligen 4 helt nya stora speglar i ridhuset och där fick ju min donna syn på sig själv och blev helt förälskad ♥ hon gnäggade och flörtade med sig själv =) Knas häst! Och när Malin kom och vi gick ner på nedre volten så blev hon nipprig och skulle bröta och kika efter den andra hästen som inte fanns..... *suck* Hon är allt lite blond min älskling.
Men efter en stund så kom hon till arbete och bitvis gick hon riktigt bra! Men jag fick rida idag må ni tro, det var ju tropisk värme i ridhuset med så både jag och Gesa var dyngsura av svett, men vi orkade mkt mer än vad jag trodde ändå. Gesa är ju som en duracellkanin =) Hon går och går ger aldrig upp utan hon ger allt hon har hela tiden och det älskar jag med den hästen ♥ Vi kämpade med ramen och bogar på plats och vi kom till ganska fin ridning på slutet, Malin tyckte vi var jätteduktiga! Kul! Hon tyckte inte vi tappat så mkt ändå med tanke på att vi inte trimmat nått i sommar på volt...

På vägen hem var hon glad som en lärka och skrittade på i racerfart hela vägen hem, sen blev det dusch och täcke på innan hon fick lite välförtjänt mat.

Känner mig väldigt nöjd med träningen och sugen på att fortsätta. Men nu ska vi rida ut några dagar så hon får koppla av lite.

Nu ska jag mysa med min man en stund framför tv:n =) Är ganska mör i kroppen, men det är en härlig känsla!

Bilder är bristvara nu, glömmer kameran hela tiden =( Bjuder därför på 2 favoriter med Flash som var alldeles nyklippt. Hur söt får man va??

Kram jenny

Flyttat hästarna och ridit på manchesterbana =)

Nu har jag jobbat mina 2 första nätter och det var tungt! Jag var så trött, men det gick och jag hoppas det blir bättre.
Vi körde spån igår oxå, vi köpte spån till att spåna upp våra boxar. Och nu har dom härliga bäddar =) Men tiden rann i väg för oss igår så ridningen blev det inget av. Men jag lastade båda tjejerna när bilen var påkopplad och då tvekade Bella en lite stund men sen gick hon på 2 ggr till utan problem. Men jag gick före så hon kände sig lite lugnare =) Gesa gick på ensam lika bra som vanligt.

Idag så kom mamma vid 11-tiden och då lastade vi på bilarna med alla prylar, sen tog vi Bella och lastade henne det gick så bra så. Gesa fick vänta kvar i stallet ensam tills vi kört Bella till Målsryd. Allt gick bra med Bella och vi lastade snabbt av alla grejer och pållen sen drog jag tillbaka till mig för att hämta Gesa =) Mamma stannade och packade upp grejer i Målsryd.
Gesa var lugn när jag kom hit, och gick på transporten så fint så. Hon stod fint nästan hela vägen, trampade lite på slutet men det var ingen fara. Hon tyckte väl det tog lång tid =)
Jag var ju tvungen att köra över Kråkered för det är vägarbete i Gånghester =( Så resan tog ju 45 min.
Väl framme i Kulla så var Gesa så glad att se alla hästar och människor =) Hon gnäggade och pratade med alla! Så söt var hon.
Mamma och jag lunchade lite innan vi satte fart med att packa upp alla prylar och fixa iordning foder till morgondagen.

Sen var det dax för premierturen på banan nere hos V.C och guuuud vilken bana det var!! Dom har ju bytt underlag i sommar och idag när jag kom var den nysladdad och det var som manchester på hela banan. Och den var alldeles lagom fast och sviktande, helt fantastiskt underlag och Gesa var så nöjd och glad att komma dit, hon sänkte huvudet och skrittade på med sån power genom kroppen och frustade massor så fort vi kom in på banan.
Jag var ju berred på att få ett slitpass nu när vi inte ridit ordentligt på 2 ½ månad, men inte då! Min fina häst gick så bra ♥ Hon gjorde skolor och jobbade på så fint så, formen var initilat lite låg vilket bara var bra tycker jag. Men sen blev hon spänstigare och mer lyhörd =) Så kul att rida!!! Mot slutet så gnäggade en häst uppe vid vårat och då var ju G tvungen att svara och sen gapa med jämna mellanrum *suck* men jag var ändå så nöjd och imponerad av att hon var så lugn och fin vägen ner och nästan hela passet =) På vägen hem var hon väldigt laddad och taktade fram på vägen och gick på sniskan. Behöver jag säga att damen tyckte livet lekte!
Det blev en heldag i dag kom inte hem förrän efter kl 18 och jag har hållt på sen morgonen. Men nu är dom på plats och det känns tomt här hemma men ändå kul att vara tillbaka hos kompisar och till ridbanan =) Så kul att trimma!

Ha det bra vänner!

Bjuder på en gammal träningsbild pga av att jag inte hunnit fota nått dess dagar =)

Jenny