Bröllopsdag och ihopsläpp!!

Igår hade vi vart gifta i 9 år J och jag <3 Tänk vad underbart det är att vara gift med rätt person!! Tiden har bara flugit fram. Vi firade med en 3 rätters middag här hemma och jag fick sååå fina rosor av bästa mannen!!
Förätt och blommor fick jag med på bild =)
 
Igår hade jag och Mor utsläpp och lunchfodring i stallet, så då passade vi på att släppa ihop Glimten och Bella. Det gick riktigt bra, Glimten verkar bli den som bestämmer. Men han varken lyfte en hov eller visade nån tand, väldigt trygg häst =) Bella har ju börjat högbrunsta så hon visade upp sin talang för att sparka med alla ben på en gång och skrika som galning =) men hon verkar mkt förälskad i honom så det kommer nog gå över när hormonerna lugnat sig...Tur att Glimten har vett på att backa och låta henne vara.
Vi hade gofrukost som mamma fixat också, riktigt lyxig frulle med räkmacka och varm choklad <3
Sen plockade vi ner staketen till Glimtens hage så är det gjort innan det blev tjärle.
Och vi longerade en stund också då det var så blåsigt att vi inte ville ge oss ut :( Glimten var så duktig och ingen spansk skritt alls denna gången =) Nu har polletten trillat ner!
 
Nu ska jag snart till stallet och träffa en vän som är sadelutprovare, så jag kan få lite hjälp med att sadlarna ligger ok. Håller tummarna att dom duger till våren!
Jag passar Bella idag med för mamma ska ha kalas i kväll så jag ska dit innan det blir jobb hela helgen och då passar mamma Glimten =)
Bjuder på lite dåliga mobilbilder från ihopsläppet som blev tråkigt och odramatiskt ;) Som tur var!! Och en på frullen <3
 
Visst är dom söta ihop Bella o Glimten Black and White =)
 
//Jenny

Från klarhet till klarhet =)

Åhh kan inte med ord beskriva hur rätt det känns med denna fin häst <3 Han kom gnäggandes i hagen när jag kom idag =) Varm i hela hjärtat blir man! Han är underbar i all hantering, lyhörd och känslig. Precis som jag vill ha dom! Idag har vi invigt ridbanan med det nya underlaget, vi har fått gummiflis. Det är inte helt utkrattat och uppblandat än då E våran stallägare inte är hemma på 2 dagar. Men jag krattade ut ena halva för hand så jag kunde longera på en volt. Och så här spontant känns det mkt trevligt och väldigt sviktande och Glimten o Bella verkade gilla det bra. Och idag jobbade han mkt bättre men började med den spanska skritten, fniss!! Han vet inte riktigt vad som förväntas av honom i det arbetet. Men efter en liten stund blev han mkt bättre och på slutet så skrittade han fint med sänkt huvud och fint genom kroppen. Och traven blev så mkt finare och väldigt fint flyt med fina bakben och svikt i steget <3 Tror han kommer bli riktigt bra dressyrhäst med den gången =) Avslutade med massa mys och beröm innan han fick pröva lite betfor som belöning. Mkt lycklig kille.
Vi fick ta in ett gäng med hästar innan vi åkte hem också.
Och imorn har vi stallmorgon och då ska Bella o Glimten släppas ihop, så håll tummarna!!
 
Nu ikväll har vi käkat lite god mat massa goda grönsaker, kött och vitlöksbröd. Så nu ska det bli lite slöing framför TV:n är lite seg då jag sovit dåligt sista 2 dagarna....
Jag ska se om jag får ihop deg 1 till  ett gott bröd som ska bakas i 2 dagar. Massa goda frön i så hoppas det ska bli riktigt gott. Hittade det i en tidning i natt när jag jobbade. Alltid kul med lite nya recept.
Ska se om jag kommer ihåg att fota lite när det är klart.
 
// Jenny
 

Duktig

Igår red vi ut en sväng för andra gången denna gången åt andra hållet mot Slingan. Han gick först nästan hela vägen utan problem =) Han är så underbart snäll och ändå pigg och lyhörd! Blir varm i hjärtat varenda gång jag ser honom. Och alla bara öser beröm över hur fin och väluppfostrad han är! Det känns verkligen som jag köpt en riktig 10-poängare!
Men han är ju barfota nu och nu när det är fruset så blir han lite ömfotad och försiktig....Jag kommer sko han så fort det går, då han får mkt stenar som fastnar i hovarna varje dag och en spricka som börja komma på en framhov  =( livrädd att hans fina fötter ska bli skadade. Men nu ska det ju bli mildare och då blir det ju bättre för honom.
 
Idag har jag en hästfri dag pga av jobb så mamma passar honom, känns tråkigt att inte få träffa han men så måste det vara och det har med ekonomin att göra. Har ju låångt till stallet och måste hoppa över nån dag i veckan.
Så på schemat idag står att åka till SmartEyes och hämta mina glasögon som kommit =) Spännande och kul att få SE bokstavligen =)
Måste ju börja med Adventspyssel med men allt faller ju lite åt sidan nu pga Glimten....vill ja vara mkt i stallet och så jobbar jag 5 nätter denna vecka...Skit! Hinner ju inte hälften vad jag borde.
Men men ska försöka få ihop en Adventsljustake och sen blir det alla elektriska i fönstren och lite nya gardiner i nått fönster.
Så lite fint ska det nog allt bli =)
 
Har ju glömt att skriva att jag var på Liseberg med mina jobbarkompisar i Fredags, så mysigt och vi hade sån tur med vädret och inte alls mkt folk. Så är redan sugen på att sticka dit en sväng till, vi funderar och åka dit på Torsdag jag och mannen. Vi firar 9-årig bröllopsdag då!! Men hinner inte göra så mkt mer, men kanske ta en bit mat nånstans på Liseberg vore mysigt <3 får väl se hur vi känner på Torsdag. Mysigt är det ivf och gå där och kika lite.
 
Kram på er!
 
Jenny