Gott Nytt År i Kylan!!!!

Jösses vad kallt det har blivit! 18- grader var det här i morse när jag åkte till stallet vi 7. Känns sådär att ge sig ut när man är förkyld och frusen. Men Emelie var gullig och hängde med och hjälpte mig, så det gick bra.
Jag har ju som sagt fått en prakt förkylning som fortfarande hänger kvar med snor och hosta =( Men jag har ridit dessa 2 sista dagar litegrann. Men det har varit en dag på ängen i snön, KUL! Sen en tur runt Lövåsen ikylan med Emelie, men jösses vad kallt, jag hade termobyxor och tjockjackan och hela kittet. men fötterna fryser ju jämt!!
Alltså ridning låg nere ett par dar när jag bara låg hemma och var ynklig.... Hatar att vara sjuk!!
Men det måste väl bli bra nån gång.

Syrran var här igår med Anders och barnen och åkte pulka och grillade korv på våran nya grillplats. Den går att flytta vart man vill ha den en jättebra juklapp vi fick =) Ska lägga upp bilder nån dag.
Det var super mysigt att åka tefat, trots att orken inte var på topp. Men det var kul!

I dag är det ju nyårsafton och vi ska ha lite folk hemma på middag. Vi ska göra varmrätten och dom andra familjerna gör förrätt och efterrätt, kul faktiskt så alla får vara med och göra nått. Vi har gjort så i flera år nu och det är kanon!! Så nu är det lite städning och förbereda middan som återstår. Tror jag har koll på läget...
Återkommer med rapport imorn om vad det blev för meny och annat som hände kanske =)

Ha  ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Kram Jenny

Host och snor.....

Ja, då har man åkt på en jäkla förkylning då! =( Inte kul, fick ont i halsen och huvudet på juldagen efter att vi varit i stallet. Vi red galoppbackarna jag och Emelie i det jäkla skitvädret. Det regnade ju och haglade hela dagen. Jag hade termobyxor och tjocka vinterjackan och ändå gick regnet igenom!! Vi var som dränkta katter..... Så det gjorde väl sitt till att viruset fick fart.
Jag jobbade juldagsnatten trots att jag var dålig, men annandagsnatten fick jag snällt stanna hemma =( var mkt sämre igår massa ont i halsen och helt orkeslös, sen har jag undertemp med det har jag aldrig haft innan, jäkla jobbigt att vara varm hela tiden, hatar att svettas!! 
Ville ju inte sjukskriva mig, det blir så himla dyrt! Särskilt på storhelger... Men vad gör man när kroppen inte vill??
Så igår var jag inte utanför dörren, utan låg på soffan o i sängen om vartannat hela dagen. Hatar att inte kunna vara ute nu när det ser ut som ett sagolandskap här. Men det är bara att ligga lågt och hoppas att bli bätttre snart =)
Så Gesa får stå i helgen, tyvärr men så blir det ibland. men vi har ju ridit flitigt i veckan ändå.

Har ju glömt att skriva att Gesa är Stamboksförd nu!!! Fick hem pappret i veckan. Så nu är min sessa stamboksförd i haflingernas rikstambok med nr 519! Känns mkt bra om vi skulle vilja betäcka nån gång.

Jo, måste ju skriva att julen var jättebra ivf. Fick fina julklappar som vi inte räknat med detta året. Och massa god mat och trevligt sällskap. Var ju med hela familjen hos Malin. Det är så mysigt och fira med alla, och särskilt Elsa och Moa. Fick så fina bilder och en Almanacka med dessa 2 som modeller ♥ Så fina! Tack alla för allt vi fick!!

Ja nu ska jag lägga mig och kika på film dårrå.... Kul liv man har nu =) Saknar min pålla redan.

Hoppas ni mår bättre än jag!

Kram jenny

Dan före doppare dan!

Mmm, imorn är det Julafton =) Mysigt ska det bli med en vit jul för en gång skull!!
I dag när jag vaknade efter att ha jobbat, så stack jag iväg till stallet för att hinna rida ut nu när det kommit mer snö =) älskar snö!!! När jag kom upp så kom tjejerna direkt när jag ropade, så Bella fick hänga med in direkt för hon ville gossa. Sen fixade jag iordning Gesa för en tur ut i skogen för att galoppera i snön!
Hon var pigg som en mört idag, och ängnade sig åt att fnysa och leta efter faror i varje snödriva.... min lilla knasboll =) Men som tur är är hon aldrig dum utan går glatt fram överallt trots div faror.....
När vi kom till galoppbackarna så var det bara att hålla i sig och åka med, jösses vad snabb hon är!! Hon orkar hur mkt som helst och är lika glad och sprallig som vanligt, trots att vi var själva idag. Kul med en häst som tävlar mot sig själv... Hon är helt underbar min häst!

Efteråt så fick hon provsmaka på julgodiset ihop med Bella, apelsiner, knäckebröd, morötter och juläpplen. Behöver jag säga att det var en mkt glad Gesa =)

Imorn har jag stallmorgon, mysigt. 
Men nu blir det uppesittarkväll med älsklingen. Det blir ostbricka och lite ris ala malta slinker nog ner med.... Har kokat risgrynsgröt nu och den blev kanon, har inte kokat över nått och inte brännt nått heller. Så det känns skönt att vara på banan inför imorn. Jag har ju hand om efterrättsbordet.

En liten bild från dagens tur, visst är det fint!?

Ha nu en underbar kväll, och njut av julen!

Kram Jenny