Uppdatera

Oj nu har tiden gått lite väl fort...Och blogg.se vill inte ladda upp bilder heller från mobilen =( suck!! Så jag har kört lite Instagram istället och dom bilderna kan jag lägga upp här med.
Vi var som sagt på Rock of ages i Torsdags och det var sååå bra!!! Vi hade en kanonkväll med god mat och super sittplatser, vi fick Joe Laberos Vip-platser =) Riktigt bra show med bra sångare!
 
Sen var det Loppis på Applagården på Lördagen och jag och Emelie krängde en hel del prylar och kul att tjöta med folk i det fina vädret. Herregud vilket väder det vart hela helgen. =) Hästarna har fått vara nakna hela helgen och det var uppskattat. Glimten ser nu mer ut som en dammråtta... fy vad jobbigt med en svart häst när det är så dammigt! Jaja bara att borsta och se glad ut.
 
Vi har ridit och longerat det flesta dagar, har börjat att kräva lite mer galopp på linan nu och även ett större tryck i traven. och det är jobbigt säger han men vad fin han blir. Måste ju försöka snäppa upp allt lite nu så vi kommer framåt. 
Han har vart lite matt nu i värmen, men det är förståligt den kom ju så snabbt värmen.
 
Har jobbat resten av helgen och vart hemma och grejat, Jocke har dikat ur i hagarna och klyvt all ved och John Jockes lillebror har vart här och hjälpt oss med att olja trailern och vårt altangolv, så nu är allt så fint så!! Härligt med snälla bröder =)
 
Fick en dipp igår när jag gick i hagen och myste, fick en syn av att Gesa stod på kullen. Herregud vad ont det gjorde i hjärtat. Tårarna sprutade i 2 timmar och jag kunde inte få luft kändes det som :( trodde inte jag kunde reagera så starkt fortfarande av bara en minnesbild av henne <3 Hon finns ju alltid med mig men igår var hon här kändes det som....Min fina fina Gesmo <3 Saknar henne så mkt även om Glimten är mig så kär. Konstig känsla.
Men som sagt mkt känslor som bara svämmar över ibland vid det mest oväntade stunder.... men minnet av henne är så varmt <3
 
Bilder idag blir som sagt från Instagram då jag ej får upp några andra nu. Vi har ju köpt en ny fin gasolgrill som Jocke satt ihop idag och vi ska inviga den imorn. En Landmann är det och Röd, så den passar huset =)
Bilder på Glimten naken i hagen, grillen, och Glimten idag på linan och en Selfie på mig ;)

// Jenny
 
 

Löshoppat

Igår testade vi att löshoppa på vår hemmabana, dom har ju så fina hinder :) Bella hoppade som en gudinna och hon var galet laddad =) Jihaaa sa hon <3 och sen var det Glimtens tur att testa för allra första gången, han sprang igenom banan utan tvekan om än lite långsamt första gångerna. men ju mer han fick göra det destu fortare gick det och på slutet slet han sig från mamma som skulle leda fram honom :-) men han bara stack rätt in i banan och hoppade!! Duktiga killen! Han rev några gånger på grund av slarv och mkt orutin, lät han bara hoppa små hinder så han skulle känna självförtroende. Jag är ju inte bäst på avstånd så vågar inte testa allt för mkt med en så grön häst. men vad kul att se att han lär sig så fort och fattar vad vi vill och han tyckte det var så kul. han busade och bockade efter sprången på slutet <3 Riktigt kul var det så nu är vi redo för den lite mer seriösa löshoppningen på Boråsridhus, hinner nog testa nån mer gång hemma innan. Bra att han hinner få lite mer rutin så kan vi få ut lite mer av löshoppningen den 12:e.
Bilderna på en ovan Glimt och en fin lite mer balanserad och van Bella ;)
 
Idag får det bli en sväng ut tror jag med dom, och imorn får dom en vilodag för jag jobbar i natt och sen blir det Rock of Ages :-)
//Jenny
 
 

Sommarskor

Igår äntligen så blev Glimten o Bella av med sina snösulor och brodd...Så skönt med nya skor!! Glimten hade vuxit så mkt, en helt ny upplevelse för mig :) Gesa växte ju så himla lite i fötterna att det var ett problem. men Glimten växer massor och har så otroligt bra hovar <3 Det är jag så glad över med tanke på all mina problem med Gesas hovar. Så detta känns skönt.
Vi longerade igår innan hovis kom och jag spände in honom större delen av passet och han jobbade riktigt fint. Han har verkligen utvecklats i denna formen av träning :) Nu orkar han 30 min utan problem med riktigt jobb, det gjorde han inte på långa vägar i början...
I förrgår red vi en längre tur ut i solen och Bella o Glimt var så pigga så och vi galopperade i alla långa backar vi hittade. Dom börjar komma i form nu, kul när orken börjar komma tillbaka efter vårtröttheten. Glimten var lika fin som vanligt på vägen hem, bjöd på ett par riktigt fina galoppfattningar!! Så kul!
 
Inbjudan har kommit till träningslägret nu med så nu börjar nedräkningen :) Längtar så till vi ska iväg, ska bli så kul att se hur han uppför sig och vad han kommer orka när vi kommer dit. Har redan börjat kika på vilka outfits vi ska ha, har många fina jue!
Och så ska vi ju på löshoppning den 12 April på Bfk, så mkt kul på gång. Har även kontaktat min andra tränare och hon ska försöka hinna med oss nån gång nu i April, så äntligen ska det bli lite ordning på vår ridning.
 
Jag har ju fått en lånebil nu när våran är på omlackning, fick en gammal Mitsubishi :( Usch är så bortskämd med min bil <3 Jaja bara att härda ut.
Idag ska jag till stallet vid lunch och sen ska jag hem och fika hos brorsan o Ida med Mor o Emelie. Och på Torsdag ska vi på Rock of Ages :-) Det ser jag verkligen fram emot!! Så en fullbokad vecka är det nu, ska ju jobba på Onsdag och sen blir det ju Loppis på Lördag. Mkt skoj ska det bli :)
 
Bilder i dag blir på våran Sotis som solar sig och fina Glimten som får nya skor och mumsar hö i boxen efteråt.
 
// Jenny