Vaniljrutor

Bakade så goda kakor igår, har fått receptet av Mor som hon hittade i Hemmets Journal =) Dom smakar lite som fluffiga vaniljhjärtan <3 mkt goda som dom är eller med lite bär och en klick grädde vid sidan. Bjuder på receptet idag.
Men först några bilder jag tog igår:
 
 

42 rutor

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Enjoy =)

//Jenny


Kommentera här: